cara-pilih-web-hosting

Perkara yang penting kalau nak buat website ialah Web Hosting selain dari domain.2 benda kena ada kalau nak buat website.

Domain ni ialah nama website kita.Atau nama kedai atau bangunan kita.

Web Hosting pula ialah Tempat simpan segala data kita.Senang nak faham tempat simpan barang kita.

Kalau tengah plan nak buat website tu.....bolehlah servey apa yang patut anda tahu sebelum nak pilih web hosting untuk website anda.

Perkara penting sebelum nak pilih web hosting

Perkara basic yang perlu anda tahu sebelum nak langgan Hosting...antaranya

1-Jenis website yang bakal anda buat:pastikan hosting tu ada sediakan tool untuk buat website tu.Contoh wordpress,drupal forum dan sebagainya.Kalau setakat basic...pilih yang boleh install wordpress pun dah cukup.

2-Saiz Storan data yang disediakan:Berapa GB data disediakan untuk simpan data website anda.Paling kurang 2GB diperlukan untuk website biasa.

3-Saiz Bandwith yang disediakan.Bandwith ni dalam bahasa senang nak faham...ianya ialah saiz pintu kedai anda.Kalau saiz kecil ...website anda akan jemm...maksudnya tak boleh akses la.

4-Harga yang murah dan berbaloi.abab harga ni kena lebih ambil perhatian.Pastikan ianya murah disamping ada ciri-ciri yang kita perlukan.jangan murah...tapi banyak ciri yang kita nak...tak ada.

5-Jenama dan sejarah Web Hosting.Kalau yang dah lama dan banyak testimoni kira dah ok dah.Takut yang baru je la...

 

10 Web Hosting Terbaik untuk dipilih.

10 web hosting yang admin pilih ni adalah berdasarkan pengamatan dan pengalaman admin membuat website macam ini.

Jadi anda boleh servey yang mana satu sesuai untuk anda pilih.

Blog ini saya guna domain dan hosting dari GDI

Kalau nak tempatan hosting boleh cuba Jimathosting.

Jika anda berhasrat nak buat pasif income bolehlah ambil hosting GDI.Dan ada extra bonus seperti learning bonus.Anda boleh dapat USD25 apabila siap blog atau website anda.

Ini adalah salah satu cara nak jana pendapatan pasif dengan blog.

Kalau ada pengalaman guna hosting yang murah dan berbaloi...boleh share kat komen.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *